Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mikrobiologie kozího a ovčího mléka a sýrů vyráběných na farmách
Zatloukalová, Růžena
Diplomová práce shrnuje poznatky o mikrobiologii kozího a ovčího mléka a farmářsky vyráběných sýrů. Popisuje výrobu vybraných skupin sýrů. Zabývá se jednotlivými mikroorganismy, které jsou důležité z technologického hlediska, a jsou obsažené v primárních a sekundárních kulturách. Charakterizuje nežádoucí mikroorganismy způsobující kontaminaci a uvádí možná opatření v boji proti nim. V neposlední řadě jsou popisovány legislativní požadavky na faremní zpracování mléka a sýrů. Vybrané skupiny mikroorganismů byly experimentálně stanoveny kultivačními metodami ve vzorcích syrového kozího, ovčího mléka a sýrů. Bylo zjištěno, že hodnoty CPM v mléce v některých měsících překročily Nařízením EP a Rady (ES) 853/2004 stanovený limit. Zjištěná přítomnost enterokoků, koliformních bakterií, termorezistentních aerobních a anaerobních bakterií a dalších nežádoucích mikroorganismů v syrovém mléku a v sýrech poukazuje na nedostatečné dodržování hygienických zásad a technologických postupů.

Viz též: podobná jména autorů
2 Zatloukalová, Radka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.