Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.03 vteřin. 
Možnosti uplatnenia topinamburu (Helianthus tuberosus L.) v potravinárstve.
Zástavková, Katarína
Bakalářská prace na téma: „Možnosti uplatnění topinamburu (Helianthus tuberosus L.) v potravinářství" se věnuje rostlině topinambur, její charakteristice, využití a účinkem na člověka. Teoretická část se zaobírá problematikou pěstovaní topinamburu, jeho nároky na stanoviště a podrobnější definicí morfologie, anatomie a chemického složení. Další část zahrnuje sklizeň, skladování hlíz a možnosti jejich zpracovaní. Na závěr teoretické části jsou přiblížené účinky na člověka spojené s diabetes mellitus 2. typu. Práce také zahrnuje praktickou část v podobě výroby pečiva s přídavkem topinamburové mouky a jeho senzorické hodnocení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.