Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Změny fyzikálně chemických vlastností chladírensky skladovaných jablek
Vojtěšková, Darja
Fyzikální a chemické změny jablek v průběhu zrání na stromě a v posklizňových změnách hrají důležitou roli. Cílem bylo zaměřit se na tyto změny a následně je vyhodnotit. V literární části je práce zaměřena na chemické a nutriční hlediska plodů, zrání a dýchání plodů, sklizeň, možnosti skladování a fyziologické poruchy během skladování. V praktické části byly hodnoceny tři odrůdy jablek "Rubinola, Prima a Topaz". Nejdříve byly hodnoceny plody v průběhu zrání na stromě. U každé odrůdy bylo odebráno vždy pět plodů každých 7 dní. V optimální zralosti bylo posbíráno 40 plod každé odrůdy a byly chladírensky skladovány po dobu 90 dní při teplotě 3 °C. Dle kvalitativních znaků jaké jsou chemické vlastnosti (škrobový test, rozpustná sušina a titrační kyseliny) a mechanickofyzikálních vlastností (penetrometrická pevnost, hmotnost) byly odrůdy měřeny a následně vyhodnoceny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.