Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti využití plodů druhů čeledi Cucurbitaceae pro zpracovatelské účely
Viktoříková, Lucie
Tématem bakalářské práce bylo zhodnocení vybraných sterilovaných okurek jak po stránce laboratorní tak i senzorické a zhodnocení salátových okurek a melounu vodního po stránce jakostní. V literární části bylo popisováno rozdělení a způsob pěstování jednotlivých druhů čeledi Cucurbitaceae, jejich látkové složení, jednotlivé normy pro jakost, způsoby skladování, obecný přehled konzervárenského zpracování a obeznámení s možností zpracování jednotlivých druhů. Pro vlastní práci bylo vybráno pět různých vzorků sterilovaných okurků. Po stránce laboratorní se hodnotil podíl nálevu a pevný podíl, jakostní měření, obsah kyselin titračně, rozpustná sušina refraktometricky a obsah soli titračně. Senzorickou analýzou se hodnotila barva a tvar plodu, vzhled nálevu, konzistence, vůně, chuť a celkový charakter. Po stránce kontroly jakosti dle norem se hodnotila délka a hmotnost jednotlivých plodů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.