Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možné způsoby vedení révy vinné
Varmuža, Radek
Má bakalářská práce zkoumá různé typy vedení révy vinné. Cílem bylo prostudovat veškeré dostupné zdroje. První kapitolu věnuji řezu révy vinné. Jeho metodice, rozdělení dřeva, termínu a vlivu na révu. Vedení révy vinné se dělí na nízké, střední a vysoké. Nízké vedení se v dnešní době už moc nepoužívá. Zato střední a vysoké vedení je velmi časté. Mezi nejpoužívanější typy vedení v České republice patří Rýnsko-hessenské s plochými tažni a kordonové tvary. V dnešním moderním vinohradnictví se čím dál víc prosazuje užití mechanizace a snižování nákladů na lidskou práci. Také je velmi moderní u starších vinic využívat systém minimálního řezu.
Vliv oxidu siřičitého na vybrané kvalitatívní parametry vína
Varmuža, Radek
Diplomová práce na téma Vliv oxidu siřičitého na kvalitativní parametry vína byla vypracována v letech 2014/2016 na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů Zahradnické fakulty, Mendelovy univerzity v Brně. V diplomové práci byl sledován vliv oxidu siřičitého na celkové polyfenoly, které byly měřeny metodou Folin-Ciocalteu a antioxidační kapacitu, která byla měřena metodami FRAP a DPPH. Pro vybraný experiment byly vybrány 2 vína. Bílé víno odrůdy Rulandské bílé červené víno odrůdy Svatovavřinecké. Dávky oxidu siřičitého byly aplikovány v množství 0 mg/l, 25 mg/l, 50 mg/l, 75 mg/l, 100 mg/l. Tyto dávky jsou při výrobě vína běžně používány. Bylo zjištěno, že oxid siřičitý přidaný do vína ovlivňuje naměřené hodnoty polyfenolů i antioxidační kapacity měřené metodou FRAP i DPPH. Bylo také zjištěno, že metoda FRAP je více ovlivňována oxidem siřičitým, než metoda DPPH.
Možné způsoby vedení révy vinné
Varmuža, Radek
Má bakalářská práce zkoumá různé typy vedení révy vinné. Cílem bylo prostudovat veškeré dostupné zdroje. První kapitolu věnuji řezu révy vinné. Jeho metodice, rozdělení dřeva, termínu a vlivu na révu. Vedení révy vinné se dělí na nízké, střední a vysoké. Nízké vedení se v dnešní době už moc nepoužívá. Zato střední a vysoké vedení je velmi časté. Mezi nejpoužívanější typy vedení v České republice patří Rýnsko-hessenské s plochými tažni a kordonové tvary. V dnešním moderním vinohradnictví se čím dál víc prosazuje užití mechanizace a snižování nákladů na lidskou práci. Také je velmi moderní u starších vinic využívat systém minimálního řezu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.