Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Rodinné vinařství Plchut Mutěnice
Tušlová, Klára ; Bílek, Zdeněk (oponent) ; Dýr, Petr (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je návrh novostavby rodinného vinařství Plchut v Mutěnicích . Práce vychází z dříve vypracované studie v předmětu AG032 – ateliér architektonické tvorby ii. Navrhovaná stavba se nachází ve vinařské oblasti v obci Mutěnice v okrese Hodonín. Podél jižní strany pozemku vede ulice vinařská, kde je zpevněná cesta. U komunikace je situována železniční trať, která je orientovaná Mutěnice - Zaječí. Samotný pozemek se nachází na severozápadním svahu zadní hory v nadmořské výšce 183 m n. M. Pozemek je tvaru pětistranného mnohoúhelníku o rozloze 4 548 m2. Část pozemku jižní strany je z poloviny rovinatá, střed pozemku je mírně svažitý a severní část má poměrně velké výškové převýšení. Vjezd na pozemek je možno řešit z ulice vinařská nebo ze zpevněné komunikace podél západní strany. Stavbu vinařství tvoří čtyři celky budovy, kde se střídají výškové kóty a typy střech. Výrobní část je tvořena dvěma budovami, které jsou propojeny v jeden celek se samostatnými vstupy do jednotlivých částí. Tato část je celá jednopodlažní a její převýšení je značné oproti druhému celku vinařství. Druhá část, která je rozměrově menší, slouží k reprezentaci. Tvoří ji dva objekty, jeden je dvoupodlažní a druhý jednopodlažní doplněný o přístupnou terasu. V reprezentativní části je umístěna vinotéka, degustace, administrativa, ubytování pro 4 osoby, hygienické zařízení a vstup do druhého podlaží. Celá stavba je nepodsklepená. Strop nad 1.np je vyskládán z předpjatých stropních panelů tl. 200 mm. Zastřešení objektu je tvořeno dvěma sedlovými střechami a plochou střechou, která je část vegetační a část je navržena jako dřevěná terasa. Svislé konstrukce jsou tvořeny keramickými broušenými tvarovkami Porotherm.

Viz též: podobná jména autorů
1 Tušlová, Kristýna
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.