Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Creation of small business in the field of services
Teremová, Martina ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Zeman, Jiří (oponent)
Cílem diplomové práce je přiblížit proces zakládání nového malého podniku. Teoretická část se zaměřuje nejprve na definici základních pojmů, rozbor právního prostředí podnikání v České republice a specifikaci malého a středního podnikání. Následně pak odhaluje základní předpoklady úspěchu a vymezuje kroky, které je třeba provést před zahájením podnikatelské činnosti. Praktická část je tvořena 3 okruhy - stručným představením vlastní podnikatelské myšlenky, analýzou externího okolí podniku a praktických postupů zakládání společnosti.
Use of marketing in the gastronomy
Teremová, Martina ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Zeman, Jiří (oponent)
Táto bakalářská práce pojednává o potřebě uplatnění a využití marketingu v oblasti pohostinství a stravování. Teoreticko-metodologická část je rozdělená do pěti kapitol a obsahuje definice a charakteristiky z oblasti pohostinství a stravovaní, charakteristiku marketingu a jeho využití v dané oblasti, informace o marketingovém plánu, o marketingovém mixu a o možnostech kontroly a hodnocení vybrané marketingové strategie. Na doplnění je součástí této části stručný vývoj pohostinství a stravovaní v ČR a současné trendy v tomto odvětví. Praktická část se zabývá deduktivním ověřením těchto poznatků na konkrétním praktickém příkladu. Začíná představením vybrané firmy a pokračuje analýzou její současné situace z externího i interního pohledu. Analýza její marketingové strategie dále zahrnuje rozbor jednotlivých nástrojů marketingového mixu. V rámci tohoto jsou následně vyhodnocené oblasti, kde je zvolená strategie úspěšná a kde je tomu naopak. Na základě těchto výsledků je v závěru navrhnutý marketingový plán, teda doporučované marketingové cíle do budoucna a možné opatření k zlepšení marketingové činnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.