Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kvalita cukrovky a možnosti jejího ovlivnění
Stávek, Ondřej
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit literární rešerši zaměřenou na problematiku kvality cukrové řepy. Součástí byl i maloparcelní polní pokus zaměřený na testování vlivu mimokořenové výživy na kvalitu produkce. Součástí tohoto pokusu bylo i sledování dynamiky růstu kořene a změn jeho technologické jakosti. Růst bulev během vegetace korespondoval s průběhem povětrnosti. Cukernatost bulev se postupně zvyšovala až na průměrnou sklizňovou hodnotu 18,1 %. Během pozorování se výrazněji neměnil obsah alfa-aminodusíku, který se pohyboval v příznivých hodnotách 15 -- 20 mg/100g. Příznivý byl také nízký obsah škodlivého draslíku při sklizni. Nejlepších výsledků dosáhla varianta s opakovanou aplikací hnojiva Carbon Si. Tato varianta dosáhla nejvyššího výnosu bulev, který se projevil v nejvyšším výnosu polarizačního cukru i rafinády z hektaru. Nejvyšší cukernatost byla dosažena při opakované aplikaci postřiku Carbonbor Zn, Cu, S v kombinaci s přípravkem Insenol. Prokázalo se, že mimokořenová výživa podporuje výnos bulev a má i příznivý vliv na jejich technologickou kvalitu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.