Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Změny fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování
Spáčalová, Soňa
Tato bakalářská práce se zabývá změnami fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování. Práce je rozdělena na část literární a praktickou. V literární části je popisována historie jednotlivých druhů plodové zeleniny, jejich charakteristika, látkové složení, nároky na prostředí a odrůdy. Dále jsou zde prostudovány možnosti skladování plodové zeleniny, znaky jakosti, organoleptické vlastnosti a senzorická analýza plodové zeleniny. Praktická část se zabývá kvalitou dvou odrůd rajčat – Start F1 a Zlatava. Jsou zde sledovány hmotnostní úbytky, pevnost slupky plodů, změny obsahu rozpustné sušiny, veškerých kyselin a kyseliny askorbové. Také je zde sledována barevnost plodů vnější a vnitřní.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.