Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Ekvivalentní náhrada běžných stabilizátorů pro termostabilní náplně pekárenských výrobků
Soudková, Diana
Tato diplomová práce se zabývá termostabilními náplněmi pekárenských výrobků a stabilizátory, které se do nich přidávají. Cílem práce bylo vytvoření a testování termostabilní vanilkové náplně s použitím pektinu jako stabilizátoru. Pro srovnání bylo vytvořeno a testováno 34 různých vzorků termostabilních vanilkových náplní s refrakcí 50 °Brix, 60 °Brix a 68 °Brix. Termostabilita vzorků byla ověřena pomocí standardního testu termostability a některé vzorky byly testovány v koláčcích a plundrách v 1., 13. a 26. týdnu. Bylo zjištěno, že použití samotného pektinu jako stabilizátoru vanilkových náplní není zcela ideální, protože výsledné receptury nedosahovaly dostatečné termostability nebo byly příliš tuhé pro mechanické zpracování. Kombinace pektinu s pšeničnou vlákninou měla vhodnou termostabilitu a mechanické vlastnosti, ale došlo ke snížení senzorických a organoleptických vlastností. Pro zajištění vhodných technologických vlastností by mohl být pektin kombinován s jinými synergicky působícími hydrokoloidy.

Viz též: podobná jména autorů
2 Soudková, Dana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.