Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Aditiva v masných výrobcích, jejich vliv na lidské zdraví a kvalitu masných výrobků
Severová, Pavlína
Bakalářská práce se zabývá problematikou aditivních látek, které se přidávají při výrobě téměř všech potravin. Zaměřuje se na nejčastěji používané potravinářské přídatné látky při výrobě masných výrobků. V první části této práce je uvedena spotřeba masa za rok 2013 a také jeho výroba. V další části je pak pozornost věnována samotným přídatným látkám, které se nejčastěji používají v masné technologii. Je zde uveden přehled nejčastěji používaných přídatných látek, jejich charakteristika, použití a zdravotní dopad na lidský organismus. Také uvádím všeobecné informace o aditivních látkách, jejich označování, schvalování a kontrolu používání. Práce obsahuje přehled současné české a evropské legislativy týkající se používání přídatných látek při výrobě potravin. Další kapitola pak uvádí nejčastější onemocnění spojována s aditivními látkami a v poslední části jsou shrnuty pozitivní důvody používání aditiv zejména z technologického hlediska.

Viz též: podobná jména autorů
3 SEVEROVÁ, Pavla
7 SEVEROVÁ, Petra
3 Severová, Pavla
7 Severová, Petra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.