Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv konzumace vína na lidské zdraví
Seroiszková, Iveta
Téma této bakalářské práce je Vliv konzumace vína na lidské zdraví, hned v úvodní čísti se setkáme s příběhem o léčení vínem z Persie. Nastíněnou historie, léčitelství a pozitivech v různých kulturách a zemích. Stavu vinic v České Republice a příběh o víně v Čechách. Následuje shrnutí vína a jeho léčení v našem letopočtu, tedy literární část se skládá z historie léčení vínem, historie počátků alkoholu a léčby v moderní medicíně. Dále je nastíněno několik chorob a které látky ve víně obsažené, zmírňují či léčí nemoci. V dalších kapitolách je podrobněji rozepsáno několik důležitých látek, které hrozny vinné révy obsahují a jak na lidský organismus působí, dále ostatní produkty a další využití částí révy vinné, složení vína a některé kontraindikace a nežádoucí účinky vína a alkoholu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.