Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití enologických taninů při výrobě vína
Ryzí, Barbora
Diplomová práce se zabývá využitím taninů při výrobě vína, konkrétně je práce zaměřena na aplikaci taninů do vína bílého. Teoretická část se zabývá antioxidačními látkami obsaženými ve víně, blíže se pak zaměřuje na samotné enologické taniny, jejich dělení a použití v praxi. Praktická část se zabývá pokusem se sedmi typy komerčních taninů do bílého vína odrůdy Ryzlink rýnský, které se do vína aplikovaly během jeho zrání. V této části jsou rovněž shrnuty výsledky senzorického hodnocení a látkového složení vín, jež zahrnovalo stanovení antiradikálové aktivity, redukční síly, obsahu celkových fenolů a flavanolů.
Enologie s použitím dřeva
Ryzí, Barbora
Tato bakalářská práce se zabývá použitím dřeva během výroby vína. Konkrétně poukazuje na možnost použití sudů a jeho alternativy. Teoretická část zahrnuje studie ohledně vlivu dřeva na charakter vína a formy jeho použití. Z alternativ dubových sudů se podrobněji píše o dubových deskách a chipsech, které byly rovněž použity i během experimentu. Práce se zabývá sudy barrique, včetně výběru dřeva pro jejich výrobu a následně samotnou výrobou. Je zde zaznamenán i rozdíl v jejich použití pro vína bílá a červená. Praktická část vyhodnocuje experiment s použitím dubových desek a chipsů do bílého Ryzlinku rýnského a červeného Cerasonu. V úvodu praktické části jsou samotné odrůdy krátce představeny, následně jsou zde zpracovány výsledky rozboru vín a senzorického hodnocení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.