Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mikroflóra masa
Rymerová, Lucie
Práce se zabývá stanovením mikroflóry masa od různých dodavatelů. Literární rešerše je zaměřena na popis technologie porážení až po bourání masa na výsek. Charakterizuje kontaminující mikroorganismy a mikroorganismy způsobující alimentární onemocnění. Popisuje způsoby boje proti nežádoucím mikroorganismům a možnosti prodloužení trvanlivosti masa. V praktické části byly pomocí plotnové metody stanoveny tyto druhy mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů (CPM), koliformní bakterie, kvasinky a plísně, sporotvorné bakterie, psychrotrofní bakterie. Bylo učiněno srovnání mezi vepřovou pečení kupovanou v obchodní síti, v řeznictví, z domácího chovu a z kusu prasete divokého. Nejnižším počtem mikroorganismů se vyskytoval na mase z domácího chovu. Všechny vzorky v prvním dnu měření vykazovaly téměř nulové hodnoty všech stanovovaných skupin mikroorganismů a v dalších dnech se počet mikroorganismů přiměřeně zvyšoval, avšak vzorky po týdnu skladování nevykazovaly známky kažení, které se má projevit při výskytu mikroorganismů nad 108 až 109 KTJ/cm2

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.