Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Dynamika změn kvality čokoládových cukrovinek v průběhu skladování
Rumíšková, Veronika
Diplomová práce se zabývá výrobou čokolády a čokoládových cukrovinek a vlivy působícími na jejich kvalitu a skladovatelnost. Popisuje základní suroviny na výrobu čokolády, dále zpracování kakaových bobů a výrobu kakaového másla. Jsou zde popsány jednotlivé technologické kroky od míchání surovin, válcování, konšování a dále temperaci čokoládové hmoty, až po formování, chlazení a balení čokoládových výrobků. Práce obsahuje i stručnou charakteristiku kakaovníku. Dále jsou zde popsány vady čokoládových výrobků a příčiny jejich vzniku. V rámci pokusu byl sledován vliv teploty skladování čokoládových výrobků na změny jejich texturních vlastností, barvy a senzorických vlastností. Výsledky byly vyhodnoceny s ohledem na technologii výroby a složení čokoládových výrobků.
Čokoláda, čokoládové cukrovinky a problematika jejich výroby
Rumíšková, Veronika
Bakalářská práce se zabývá výrobou čokolády a čokoládových cukrovinek a popisem jejich vad vznikajících nedodržením výrobních postupů nebo špatným skladováním a přepravou. Výroba je popsána od zpracování kakaových bobů přes jednotlivé výrobní kroky, které zahrnují míchání základních surovin, válcování, konšování a temperaci čokoládové hmoty, dále formování výrobků a chlazení, až po jejich balení. Práce obsahuje i stručnou historii, pěstování a druhy kakaovníků, popis výroby kakaového prášku a získávání kakaového másla. Dále je zde uvedeno rozdělení výrobků a jejich charakteristika a požadavky na jakost dle legislativy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.