Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv přídavku pivovarského mláta na kvalitu pekařských výrobků
Ratiborská, Silvie
V teoretické části diplomové práce je popsán proces výroby sladu, který zahrnuje pří-jem a čištění zrna, máčení, klíčení, hvozdění a odkličování. Jsou popsány základní druhy sladů. V další části je popsáno pivovarnictví, které zahrnuje výrobu mladiny, získání mláta a následná výroba piva. Poslední zaměřením práce je především využití pivovar-ského mláta, které vzniká při výrobě mladiny. Práce, kromě literární rešerši obsahuje i praktickou část, která je zaměřena na přídavek mláta do pekařských výrobků a to jak v čerstvé formě, tak v sušené.
Využití speciálních sladů a úpravy varného procesu ve výrobě piva
Ratiborská, Silvie
V teoretické části bakalářské práce je popsán proces výroby sladu, který zahrnuje příjem a čištění zrna, máčení, klíčení, hvozdění a odkličování. Jsou popsány jednotlivé druhy sladů a jejich uplatnění při výrobě piva. Dále jsou zde uvedeny i surogáty použí-vané při výrobě piva. V neposlední řadě je popsáno pivovarnictví, které zahrnuje výrobu mladiny a výrobu piva. Práce obsahuje i praktickou část, která je zaměřena na výrobu tří variant sladů z purpurové pšenice a uvaření piva z vyrobených pšeničných sladů

Viz též: podobná jména autorů
2 Ratiborská, Šárka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.