Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Místní suroviny a jejich využití v restauračních zařízeních (případ Jablonce nad Nisou) jako příklad rozvoje venkova
Preislerová, Bára ; Lošťák, Michal (vedoucí práce) ; Markéta, Markéta (oponent)
Diplomová práce pojednává o vztahu zákazníků a provozovatelů restaurací k regionálním, místním produktům a jejich využití při výrobě pokrmů. Snahou bylo odpovědět na několik výzkumných otázek zákazníky restaurací. I provozovatelé restaurací odpovídali na rozhovor, který jim ukládala autorka práce. Výzkum probíhal v oblasti Jablonce nad Nisou a jeho okolí. Cílem této práce bylo analyzovat, zda jsou vůbec místní suroviny využívány alespoň natolik, aby přispívali rozvoji venkova anebo nejsou. Literární rešerše poukazuje na počátky gastronomie v České republice, v zahraničí a vliv globalizace na gastronomii. Nedílnou součástí rešerše je také pohled na regionální produkty a jejich návaznost na rozvoj venkova. Výzkumem bylo zjištěno, že restaurace v Jablonci nad Nisou v malé míře používají k výrobě pokrmů místní suroviny. Míra používání musí být větší, aby využití místních surovin mělo větší podíl na rozvoji regionu. Proto autorka na konci práce uvádí doporučení, která by tomu mohla pomoci.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.