Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Změny látkových složek během zrání hroznů révy vinné
Prát, Oto
V předložené práci jsou shrnuty výsledky hodnocení čtyř odrůd hroznů v období od zaměkávání až do fáze přezrávání. Vzorky byly odebírány třikrát za uvedené období a byly označeny jako nezralé, zralé a přezrálé. V předložené práci jsou obsahové látky rozděleny na netěkavé a těkavé sloučeniny. Jako hodnotící kriteria netěkavé sušiny posloužila rozpustná sušina, titrační kyseliny a pevnost bobule získané tlakovým zatěžováním. Z formulovaného indexu zralosti jako rozpustná sušina krát pevnost bobule děleno titrační kyselostí se získaly hodnoty od 11 do 18 v pořadí odrůd - Frankovka, Tramín červený, Chardonnay a Müller Thurgau. Těkavé aromatické sloučeniny byly stanoveny plynovou chromatografií s hmotnostní spektrometrií. Hodnoty koncentrace terpenů a laktonů jsou v nanogramech na kilogram.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.