Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Technologické vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s přídavkem oleje
Porazil, Roman
Tato diplomová práce pojednává o problematice výroby reformulovaných měkkých salámů. Práce shrnuje základní výrobní suroviny a popisuje základní operace při výrobě měkkých salámů. Záměrem byl přídavek olejů do měkkých salámů, proto se v práci lze dočíst o vlivech nasycených a nenasycených mastných kyselin na lidský organismus nebo způsobech přídavku oleje do díla. Experimentální částí byla výroba čtyř typů salámů s přídavkem lněného, řepkového, ostropestřecového a rybího oleje a jeden kontrolní salám bez přídavku oleje. U vyrobených salámů byl analyzován obsah sušiny, tuku, bílkovin, soli, TBARS a měřena barva. Proběhlo mikrobiologické stanovení, stanovení profilu MK u jednotlivých olejů a senzorické hodnocení výrobků. Vyrobený salám nevy-kazoval žádné markantní odchylky nebo nedostatky v senzorickém hodnocení v porov-nání s kontrolním vzorkem. Salámy s přídavkem oleje v několika případech předčily v senzorickém hodnocení kontrolní vzorek bez přídavku oleje.
Technologie výroby a kontrola jakosti měkkých salámů
Porazil, Roman
V této bakalářské práci je rozebrána problematika výroby měkkých salámů. Jsou zde informace o aktuálním legislativním rozdělení masných výrobků. Výroba měkkých salámů je popsána od zpracování základní suroviny, přes přísady, které se používají, až po tepelné opracování finálního výrobku. Jsou uvedeny měkké salámy české i zahraniční provenience. Problematika kvality je zpracována z hlediska senzorického, mikrobiálního i chemického, jsou uvedeny legislativní požadavky. Dále jsou vymezeny metody chemického stanovení důležitých ukazatelů u masných výrobků. Součástí práce je i dotazník, který se zaměřuje na postoje a priority českého spotřebitele vůči masným výrobkům obecně a měkkým salámům.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.