Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv různých způsobů ošetření rostlin kukuřice na zvýšení produkce biomasy
Pokorný, František ; Tomášek, Jaroslav (vedoucí práce) ; Ondřej, Ondřej (oponent)
Kukuřice patří mezi naše nejvýkonnější plodiny. Přesto a proto se při zakládání porostů kukuřice a při jejím pěstování rozvíjejí nové technologické postupy. Přes poměrně rozsáhlé vědomosti a zkušenosti při zakládání porostů kukuřice mají tyto technologie i svoje rizika a úskalí. Mezi hlavní otázky patří, jakým způsobem a či vůbec před založením porostu kukuřice zpracovávat půdu. A v této souvislosti vyvstávají otázky, jak se postarat o vhodné hnojení a výživu kukuřice, která při pěstování odčerpá z půdy značné množství živin. Práce se zabývala navrhnutím vhodného systému hnojení kukuřice na siláž, a to různými způsoby aplikace hnojiva na široko, pod patu a listovým doplňkovým přípravkem ve vztahu k produkci sušiny. Během vegetace bylo provedeno měření výšky rostlin kukuřice a dále práce vyhodnotila intenzitu a obsah chlorofylu v listech na vybraných variantách s neošetřenou kontrolní variantou Pokusné parcelky s kukuřicí na siláž byly umístěny na pokusnou plochu Výzkumné stanice Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze v Červeném Újezdě (okres Praha-západ). U všech variant se ihned po sklizni provádělo hodnocení výnosu v zeleném stavu a následně po vysušení jsme vyhodnotili výnos suché hmoty. V rámci jednoletého pokusu jsme zjistili následující výsledky, které mohou pomoci při plánování základního či doplňkového hnojení silážní kukuřice. Na základě výsledků uvádíme, že použití hnojiv Zeastim na list s kombinací s Močovinou a použití hnojiva Urea Stabil aplikované na široko, mají vliv na vyšší nárůst zelené hmoty, tím pádem vykazují vyšší výnosy zelené i suché hmoty.

Viz též: podobná jména autorů
3 POKORNÝ, František
9 Pokorný, Filip
3 Pokorný, Fridolín
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.