Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv odrůd ječmene na úroveň technologických znaků
Podsedková, Eva
V předložené diplomové práci je hodnocen vliv odrůdy, lokality a ročníku na základní technologické znaky sladovnického ječmene (obsah dusíkatých látek v zrnu ječmene, obsah extraktu ve sladině, relativní extrakt při 45 ° C, diastatická mohutnost, dosažitelný stupeň prokvašení, friabilitita, obsah beta-glukanů ve sladině a viskozita sladiny). Z 50 a více % byly odrůdou ovlivněny friabilita a beta-glukany, z více než 40 % diastatické mohutnosti relativního extraktu při 45 ° C a dosažitelného stupně prokvašení. Extraktu ve sladině byl odrůdou ovlivněn pouze z 22 %. Lokalita nejvíce ovlivnila obsah dusíkatých látek (26 %). Obsah extraktu ve sladině byl výrazným způsobem ovlivněn ročníkem (42 %). Potvrdily se známé vztahy mezi relativním extraktem při 45 ° C a Kolbachovým číslem, friabilitou a obsahem beta-glukanů ve sladině, obsahem dusíkatých látek a extraktem ve sladině. Velmi silné korelace byly zjištěny mezi znaky charakterizujícími cytolytické a proteolytické rozluštění.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.