Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv skladování na obsah vybraných nutrientů v křepelčích vejcích
Piskořová, Daniela
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, jak se mění obsah vybraných nutrientů (hořčík, měď, vápník, zinek a železo) v křepelčích vejcích v průběhu délky jejich skladování. Prvky byly měřeny v čerstvém stavu a pak po prvním, druhém, třetím, osmém, patnáctém, dvacátém devátém, čtyřicátém třetím a padesátém sedmém dni skladování. Literární rešerše je zaměřena na produkci a význam vajec, jejich tvorbu a chemické složení. Dále se podrobněji zabývá charakteristikou stanovovaných prvků a jejich vztahem k výživě člověka. Praktická část zahrnuje výsledky celkového obsahu prvků v melanži, žloutku a bílku. Analýza vybraných prvků byla provedena pomocí atomové absorpční spektrometrie. Z výsledků je patrné, že doba skladovaní neměla vliv na obsah vybraných prvků v křepelčích vejcích.
Výživa dětí a mládeže ve školském zařízení
Piskořová, Daniela
Cílem bakalářské práce bylo napsat literární rešerši na téma "Výživa dětí a mládeže ve školském zařízení". Úvodní část práce je zaměřena na charakteristiku dětí ve školním věku, význam výživy dětí a mládeže, na faktory ovlivňující výživu dětí a mládeže a základní výživové složky. V práci jsou rovněž zohledněny i následky špatného stravování poukazující na choroby, které mohou postihnout děti v pozdějším věku. Práce dále porovnává stravování v České republice se zahraničním stravováním dětí a mládeže.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.