Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti skladování a zpracování jedlých květů
Piechová, Sandra
Diplomová práce je zaměřena na skladování a zpracování jedlých květů. Skladováno bylo 10 druhů jedlých květů v chladírně při teplotě 5°C a proběhlo dvěma způsoby: květy v krabičkách balených ve fólii a s využitím částečného vakua. Statistickou analýzou dat bylo vyhodnoceno vakuové skladování jako vhodnější. Nejlépe skladovatelné byly květy druhu Tagetes a Calendula officinalis. Jako nevhodné ke skladování byly vyhodnoceny květy Hemerocalis a Hosta lindheimeri. Vybrané jedlé květy byly zpracovány na květinový ocet, olej, máslo a lyofilizované květy. Na základě senzorické analýzy mají květinového oleje i octy stejnou možnost uplatnit se na trhu. U lyofilizovaných květů pro uplatnění na trhu hodnotitelé upřednostnili květy Rosa a Malva sylvestris.
Možnosti skladování a zpracování jedlých květů
Piechová, Sandra
Diplomová práce je zaměřena na skladování a zpracování jedlých květů. Skladováno bylo 10 druhů jedlých květů v chladírně při teplotě 5°C a proběhlo dvěma způsoby: květy v krabičkách balených ve fólii a s využitím částečného vakua. Statistickou analýzou dat bylo vyhodnoceno vakuové skladování jako vhodnější. Nejlépe skladovatelné byly květy druhu Tagetes a Calendula officinalis. Jako nevhodné ke skladování byly vyhodnoceny květy Hemerocalis a Hosta lindheimeri. Vybrané jedlé květy byly zpracovány na květinový ocet, olej, máslo a lyofilizované květy. Na základě senzorické analýzy mají květinového oleje i octy stejnou možnost uplatnit se na trhu. U lyofilizovaných květů pro uplatnění na trhu hodnotitelé upřednostnili květy Rosa a Malva sylvestris.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.