Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Nutriční význam sušené mléčné kojenecké a dětské výživy
Pekárková, Tereza
Předložená práce shrnuje základní poznatky o složení mateřského, kravského, kozího a ovčího mléka. Je uveden současný stav produktů umělé mléčné kojenecké a dětské výživy, a to počáteční a pokračovací umělé výživy a výživy pro nedonošené děti a děti s nízkou porodní hmotností. Jsou zde popsány rozdíly mezi mateřským mlékem a umělou mléčnou výživou. Detailně je rozebráno obohacování umělé výživy o důležité látky. Problematika je rozšířena o popis technologie výroby sušeného mléka a stručně je popsána legislativa výše uvedené problematiky. Na závěr je provedeno srovnání mateřského mléka a umělé mléčné výživy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.