Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Utilization of algae in the food industry
Patloková, Kateřina
Bakalářská práce s názvem Využití řas v potravinářském průmyslu je primárně zaměřena na charakteristiku a systematickou klasifikaci všech významných druhů cyanobakterií (sinic), mikrořas a makrořas, které mohou být běžně konzumovány v čerstvé podobě nebo kulinářsky zpracovány do různých pokrmů. Řasy jsou také navíc významným zdrojem mnoha látek často využívaných v potravinářském průmyslu. Proto jsou do druhé části literárního přehledu zahrnuty kapitoly o dalším použití jako je extrakce hydrokoloidů, získávání nutričních látek nebo přírodních barviv. V práci se zároveň snažím informovat čtenáře o alternativních způsobech zdravého a ekologicky udržitelného stravování předložením mnoha záznamů o příznivých zdravotních účincích řas. Všechny vědecké názvy rostlin používané v této práci jsou převzaty z taxonomického konceptu, které v roce 2015 publikoval Ruggiero a kol a současně z celosvětové elektronické publikace získané ze Světového registru mořských druhů (Guiry & Guiry, 2019). Práce je završením mého studia v Norsku v roce 2017, které značně obohatilo mé znalosti v oboru produkce řas.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.