Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
PEŠTA, Antonín
Hlavním cílem této práce bylo u vybraných výrobků nahradit řepný cukr rostlinným sladidlem z rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni a posoudit vliv této náhrady na senzorické vlastnosti výsledných produktů. Bylo vyrobeno celkem deset druhů višňových džemů a v každém byla použita jiná kombinace sladidel. Jako sladidlo byl použit řepný cukr a extrakty z lístků Stevie. Tyto extrakty jsou až 400x sladší než běžně používaný řepný cukr. Tyto džemy byly podrobeny senzorické analýze a výsledky byly graficky zpracovány. Z výsledků vyplýva, že Stevie na senzorické vlastnosti jistý specifický dopad způsobila.
Využití obilovin pro nepotravinářské účely
PEŠTA, Antonín
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo shrnutí poznatků o možnostech využití obilovin pro nepotravinářské účely. Práce byla vypracována formou přehledné literární rešerže. V práci byly uvedeny způsoby zpracování obilovin, výrobní procesy produktů a jejich využití. Popsána byla i státní podpora (dotace) jednotlivých způsobů zpracování. Otázka energetického a průmyslového využití zemědělských plodin se stává stále více aktuální a diskutovanou. Nejde totiž pouze o zpracování zemědělské nadprodukce, ale o využití biomasy rostlin jako obnovitelných zdrojů energie.

Viz též: podobná jména autorů
1 PEŠTA, Adam
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.