Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Senzorická analýza holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry
Přesličková, Barbora
Diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry. Cílem této práce bylo sledovat změny chemických a senzorických ukazatelů sýrů holandského typu zabalených do dvou typů zracích obalů (polymerní nátěr -- Plasticoat a sýrařský vosk) v průběhu prodloužené doby zrání. Výsledky chemické a senzorické analýzy prokazují, že použití různých typů zracích obalů ovlivňuje vybrané ukazatele sýrů holandského typu. Z vybraných chemických ukazatelů došlo k největším změnám v obsahu sušiny. Největší nárůst obsahu sušiny, který se zvyšoval s dobou zrání, byl zaznamenán u sýrů balených do polymerního nátěru. Ze senzorických vlastností byly největší změny sledovány u tvrdosti, přičemž jako nejtvrdší byly vyhodnoceny sýry balené do zracího obalu z polymerních hmot. Při hodnocení tvrdosti u sýrů balených do sýrařského vosku byl zjištěn spíše opačný trend. Výrazné změny byly zaznamenány také v intenzitě hořké chuti. V průběhu zrání se intenzita hořké chuti zvyšovala, přičemž k razantnějším změnám došlo u sýrů ošetřených sýrařským voskem.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.