Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výroba jogurtů tradiční technologií
Pálová, Klára
Bakalářská práce se zabývá výrobou jogurtů tradiční technologií. Popisuje technologické postupy výroby a to od získávání základní suroviny, zdravotně nezávadného mléka, až po realizaci konečného produktu, jogurtu. Práce se zabývá složením a vlastnostmi mléka sloužícího k výrobě jogurtů a ušlechtilými mikroorganismy, které jsou při výrobě jogurtu nezbytné, především jogurtovými bakteriemi Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, díky nimž ke vzniku jogurtu dochází. Zmíněná je i historie jogurtu a jeho legislativní vymezení, druhy jogurtů, možné vady jogurtů a mýty, které jsou z neznalosti o jogurtech šířeny. Tato bakalářská práce se rovněž zabývá výrobou řeckého jogurtu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.