Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv nového způsobu řezu révy vinné na výnos a kvalitu hroznů
Osička, Dominik
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vlivu nového způsobu řezu révy vinné na výnos a kvalitu hroznů, dále porovnáváním pracovní náročnosti ve vztahu k tradičnímu rýnsko-hessenskému vedení, založení pokusu s novým způsobem řezu révy vinné a vyhodnocením kvalitativních a kvantitativních parametrů sklizně s následnou výrobou a senzorickým ohodnocením dvou vín, která byla vytvořena stejnou technologii, ale hrozny pocházely z různých vinic s různým sponem. V literární části je přiblížena historie pěstování révy vinné, řez révy vinné a vedení révy vinné. V neposlední řadě je zde popsán i nový způsob vedení révy. V experimentální části jsou stručně popsány odrůdy Rulandské šedé a Merlot. Dále následuje popis, průběh a metody výroby vín a soubor analytických a senzorických metod, které byly prováděny. Na závěr jsou zhodnoceny a popsány jednotlivé výsledky experimentu.
Řízená fermentace pomocí sledování produkce oxidu siřičitého
Osička, Dominik
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou řízené fermentace pomocí sledování oxidu uhličitého a senzorickým vyhodnocením tří vín, které měly různé podmínky fermentace. V literární části je přiblížena alkoholová fermentace a její produkty. Dále jsou v této části popsány biosenzory a senzory využívající se ve vinařství. V experimentální části se nachází stručný popis odrůdy Tramín červený. Dále následuje popis, průběh a metody výroby vín a soubor analytických a senzorických metod, které se prováděly. Na závěr jsou zhodnoceny a popsány jednotlivé výsledky vín.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.