Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv podmínek inkubace na parametry užitkovosti brojlerových kuřat
Opavská, Tereza
Tato diplomová práce se zabývá vlivem zvýšené teploty během prvních 36 hodin inkubace na embryonální vývoj, líhnivost, kvalitu jednodenních kuřat a následně na jejich růst. Kuřata kontrolní skupiny byla líhnuta při standartní teplotě 100,8 °F a pokusná skupina měla prvních 36 hodin inkubace zvýšenou teplotu 102,5 °F. Růstový pokus byl proveden u 423 ks kohoutků hybridní kombinace Ross 308 v období od vylíhnutí do 31. dne věku. V líhnivosti z oplozených vajec, která byla u kontrolní skupiny 92,2 % a u pokusné skupiny 90,4 % nebyl zjištěn významný rozdíl. Nicméně střední embryonální mortalita dosahovala u kontrolní skupiny 1,76 % a pozdní mortalita 2,47 %, zatímco u pokusné skupiny dosahovala střední mortalita 0,71 % a pozdní 4,17 %, tyto rozdíly byly statisticky průkazné (P<0,05). Rozdíl v průměrné hmotnosti žloutkových váčků, v podílu žloutkových váčků z živé hmotnosti a v aktivitě T3 (hormonu štítné žlázy trijodtyroninu), která dosahovala u jednodenních kuřat kontrolní skupiny 1,38 nmol/l a u pokusné skupiny 1,35 nmol/l nebyl statisticky průkazný (P>0,05). Jednodenní kuřata kontrolní skupiny měla statisticky průkazně (P<0,05) vyšší hmotnost než skupina pokusná. Nicméně v 10. a 17. dni věku nebyl mezi skupinami zjištěn statisticky průkazný (P>0,05) rozdíl. Ve 24. a 31. dni věku byla průměrná hmotnost kuřat kontrolní skupiny opět statisticky průkazně (P<0,05) vyšší než hmotnost pokusné skupiny. Statisticky průkazný (P>0,05) rozdíl nebyl zjištěn ani v konverzi krmiva. Na základě výsledků měla zvýšená inkubační teplota (102,5 °F) negativní vliv na růst brojlerových kuřat.
Výživa a krmení brojlerových kuřat
Opavská, Tereza
Tato práce se zabývá výživou a krmením brojlerových kuřat. Zaměřuje se na výživu v embryonálním stádiu, popisuje základní krmiva a krmné doplňky používané ve velkochovech brojlerů. V práci je také popsán krátký pohled na historii a zásadní kroky ve vývoji produkce a spotřeby drůbežího masa v České republice. V následující kapitole jsou uvedeny hlavní zdravotní problémy ve výkrmech brojlerů způsobené nekvalitní výživou a vysokým příjmem krmiva spojené s rychlým růstem. Restrikce krmiva je jednou z možností omezení metabolických poruch. V práci je rovněž porovnáván ekologický chov s chovem konvenčním. Ekologické chovy zajišťují podmínky pro přirozené chování kuřat a tím zlepšují welfare chovu. Práce popisuje i výkrm speciálních masných hybridů chovaných v České republice, kterými jsou Cobb 500 a Ross 308.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.