Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv kmene pivovarských kvasinek na finální kvalitu piva
Nevrtalová, Ivana
Předložená diplomová práce je sumarizována jako soubor dostupných publikací věnujících se výrobě piva se zaměřením na fermentaci mladiny, uvádí významné a používané kmeny pivovarských kvasinek, a to spodního i svrchního kvašení. Při využití přístupných zdrojů je v práci uveden metabolismus kvasinkových buněk, zdroje potřebných látek k jejich životu a v neposlední řadě také sloučeniny, které se v konečném produktu nacházejí. Ve druhé části práce byl proveden výzkum s kmeny kvasinek svrchního kvašení dostupných na českém trhu, kterými byla zakvašena mladina, jež vznikla jednotnou výrobní technologií. Vzniklá piva byla analyzována pomocí laboratorní techniky a také pomocí senzorické analýzy.Získané výsledky porovnávají množství vzniklého alkoholu, zbytkového extraktu a extraktu původní mladiny v jednotlivých vzorcích piva, dále pomocí HPLC analýzy jsou porovnávána množství zbytkových sacharidů po prokvašení, také hodnoty glycerolu a ethanolu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.