Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnocení fyzikálních a chemických vlastností rajčat
Nekužová, Daniela
Tato bakalářská práce se zaměřuje na hodnocení fyzikálních a chemických vlastností rajčat v období zrání a dozrávání. V teoretické části je uveden původ a rozšíření rajčete, botanická charakteristika, technologie pěstování, vlastnosti plodů během zrání, sklizni a skladování, látkové složení a specifikace měřených hodnot. Praktická část je rozdělena na dvě části. Stanovení látkových složek a stanovení plynných složek emanovaných z plodů do vnějšího prostředí. A to u odrůd Hardy, Orkádo, Pálava a Sonet. Stanovení látkových složek v plodech se zaměřuje na stanovení hmotnosti plodu, velikosti plodu, penetrometrické pevnosti slupky, rozpustné sušiny a titračních kyselin. Zatímco stanovením plynných složek emanovaných z plodu do vnějšího prostředí se rozumí souběžné stanovení produkce ethylenu a intezity dýchání pomocí plynové chromatografie.

Viz též: podobná jména autorů
1 Nekůžová, Dora
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.