|
Vinařské oblasti německy mluvících zemí Evropy
Nešetřil, Vlastimil
Základním cílem bakalářské práce Vinařské oblasti německy mluvících zemí Evropy je poskytnutí pohledu na historický vývoj a současnost ve vinařských regionech a oblastech německy mluvících zemí Evropy a vydefinování znaků, historických milníků, vývojových aspektů a trendů, současných přístupů a systémů, které mají německy mluvící vinařské země společné. V úvodu práce je provedena analýza historického vývoje vinohradnictví a vinařství v každé zemi a jsou definovány milníky, které měly pro vývoj zásadní charakter. Následně je provedena analýza současného stavu vinařství v každé zemi a jsou určeny hlavní charakteristiky zahrnující rozdělení dané země na vinařské oblasti, pěstované odrůdy révy vinné, produkovaná vína a zavedené systémy klasifikace a kategorizace vín. V závěru jsou definovány společné historické a současné rysy a znaky vinařství v německy mluvících zemích Evropy a naznačeny předpoklady dalšího možného vývoje.
|
|
Umění výroby vín v kvevri
Nešetřil, Vlastimil
Cílem diplomová práce je porovnání technologických zásad a výsledných produktů vinifikace v kvevri s vinifikací prováděnou klasickým způsobem. Po teoretickém úvodu, ve kterém je popsána historie a současnost výroby vín v kvevri, následuje definice použitých metod senzorické a chemické analýzy vín a prezentace a diskuse dosažených výsledky. V závěru jsou identifikovány zásadní rozdíly obou přístupů a vyráběných vín a jsou naznačeny možnosti využití vinifikace v kvevri v prostředí České republiky.
|
|
Vinařské oblasti německy mluvících zemí Evropy
Nešetřil, Vlastimil
Základním cílem bakalářské práce Vinařské oblasti německy mluvících zemí Evropy je poskytnutí pohledu na historický vývoj a současnost ve vinařských regionech a oblastech německy mluvících zemí Evropy a vydefinování znaků, historických milníků, vývojových aspektů a trendů, současných přístupů a systémů, které mají německy mluvící vinařské země společné. V úvodu práce je provedena analýza historického vývoje vinohradnictví a vinařství v každé zemi a jsou definovány milníky, které měly pro vývoj zásadní charakter. Následně je provedena analýza současného stavu vinařství v každé zemi a jsou určeny hlavní charakteristiky zahrnující rozdělení dané země na vinařské oblasti, pěstované odrůdy révy vinné, produkovaná vína a zavedené systémy klasifikace a kategorizace vín. V závěru jsou definovány společné historické a současné rysy a znaky vinařství v německy mluvících zemích Evropy a naznačeny předpoklady dalšího možného vývoje.
|
| |