Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Dopyt na spotrebiteľskom trhu s hovädzím mäsom na Slovensku
Némethová, Lucia
Némethová, L., Poptávka na spotřebitelském trhu s hovězím masem v Slovenské republice Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita, 2017. Bakalářská práce se zabývá rozborem ekonomické struktury poptávky po hovězím mase na spotřebitelském trhu slovenských domácností a porovnává ji s třemi vybranými zeměmi Evropské unie - Česká republika, Švédsko a Rumunsko. Práce klade důraz na cenové a příjmové souvislosti, kde kvantifikuje odlišnosti v chování spotřebitelů na základě koeficientů cenové a důchodové elasticity poptávky. Koeficienty jsou získány ze sestavených modelů spotřeby v ekonometrickém programu Gretl. Základem rozboru jsou data z národních statistických úřadů o spotřebě hovězího masa, cenách a příjmech obyvatelstva za pozorované období 15 let. Sestavené modely pro každou zemi jsou ekonomicky, statisticky a ekonometricky verifikovány. Výsledné hodnoty koeficientů pružnosti jsou interpretovány a vzájemně porovnávány. Na závěr se práce věnuje nastavení strategie odbytu slovenských firem, které se zabývají zpracováním a prodejem hovězího masa.
Rozvoj podniku smerom k finálnym fázam potravinovej vertikály
Némethová, Lucia
Diplomová práce se zabývá posouzením varianty rozvoje konkrétního podniku směrem k finalizaci potravinové vertikály a rozpracování vstupu tohoto podniku na konkrétní trh. Ze základních východisk se práce zaměřuje na vymezení charakteristik agrobiznisu, na popis probíhajících změn v rámci jeho vývoje a v neposlední řadě na metody vyhotovení podnikatelských plánů. V tomto kontextu se vlastní práce především zabývá přípravou uceleného podnikatelského plánu výroby hotových chlazených jídel, při využití možnosti integrace do stávající úspěšné komoditní sítě Farmfoods. Pozornost se věnuje rozboru podnikatelského prostředí, souvislostem, které vedly k provádění tohoto řešení, popisu konkrétního řešení ale i vyhodnocení potenciálu, přínosů a rizik navrhované řešení.
Porovnanie technológií hnojenia pšenice ozimnej v operatívnych podmienkach poľnohospodárskych podnikov Slovenska
Némethová, Lucia
Bakalářská práce se zabývá porovnáváním technologií hnojení pšenice dvou zemědelských podniků sídlících vedle sebe na území východního Slovenska. Porovnávána je tradiční technologie (technologie A), která se zaměřuje na kvantitu produkce s využitím maximálních dávek dusíku ve formě průmyslových i organických hnojiv. Do kontrastu se dává alternativní technologie B, která minimalizuje své náklady prostřednictvím snižování aplikace průmyslových minerálních hnojiv do půdy, a tím maximalizuje svůj zisk. Technologie B staví svou filozofii na používání listové a bakteriální výživy. Technologie jsou v průběhu tří let porovnávány zejména ekonomickými ukazateli, kde se za nejdůležitější ukazatel považuje příspěvek na úhradu nepřímých nákladů a tvorbu zisku. Z tohoto hlediska byla vyhodnocena technologie podniku B jako lepší a to i přesto, že podnik A vykazoval v každém roce výrazně vyšší výnosy z hektaru.

Viz též: podobná jména autorů
1 Némethová, Lucie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.