Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Technologie výroby a hodnocení jakostních parametrů bílých sýrů v solném nálevu
Mištová, Dominika
Tato diplomová práce se zabývá technologií výroby a hodnocením jakostních parametrů u bílých sýrů v solném nálevu. U jednotlivých zástupců jsou zde popsány vlastnosti, původ, technologické postupy při výrobě a také vzájemné rozdíly. Cílem práce bylo provést senzorické hodnocení a stanovení fyzikálně-chemických parametrů. Tato kritéria byla stanovena jak u vybraných zástupců bílých sýrů v solném nálevu dostupných na českém trhu, tak u vlastních vzorků vyrobených v poloprovozních podmínkách. Dílčím cílem bylo vzájemné porovnání, a to jak jednotlivých vzorků mezi sebou, tak komerčně dostupných vzorků s údaji uvedenými na obalu od výrobce. Při porovnání výsledků analýzy s údaji uvedenými na obalu, byl obsah bílkovin a tuku v obou případech komerčně dostupných vzorků vyšší, než bylo deklarováno výrobcem. Zato průběh prokysání u vyráběných sýrů byl nedostačující.Výsledky titrační kyselosti vyrobených vzorků sýrů se lišily téměř o polovinu od sýrů zakoupených na tuzemském trhu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.