Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Porovnání systémů ozelenění vinic ve vztahu ke kvalitě hroznů
Masníková, Zuzana
Cílem této diplomové práce bylo popsat porovnání systémů ozelenění vinic ve vztahu ke kvalitě hroznů. Byli popsané analytické hodnocení kvality a míra napadení houbovými chorobami. Předmětem pokusu bylo porovnání dvou systémů ozelenění, teda celkového ozelenění a ozelenění každého druhého meziřadí v pěti termínech, ze kterých dva termíny byli brané do úvahy. Pomocí analytických metod byli stanovené kvalitativní parametry, jako cukernatost, pH, titrovatelné kyseliny, asimilovatelný dusík, kyselina vinná a jablečná, kyselina citrónová, glukóza a fruktóza, hmotnost 50 bobulí. Dále byla sledována míra napadení houbovými chorobami. Všechny měření probíhali na Ústavě vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty v Lednici na Moravě. Pro měření byli využité tyhle přístroje: refraktometr (cukernatost), přístroj TitroLine (pH, titrovatelné kyseliny, asimilovatelný dusík), přístroj HPLC (kyselina vinná, jablečná, citrónová, glukóza a fruktóza). Zkoumané vzorky odrůdy Pálavy pocházeli z vinic vinařství Gotberg v Popicích.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.