Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Sekundarní aromatické látky ve Svatomartinských vínech
Mamráková, Lucie
Tato bakalářská práce se zabývá vybranými látkami z chemické stavby vína. Větší pozornost je věnovaná menší skupině látek, které má pozitivní vliv na aroma vína. Popisuje jejich vznik i koncentrace ve víně. Nejdůležitějšími z těchto látek jsou estery. Úvodní část pojednává o Svatomartinských vínech, jejich odrůdách i technologii vhodné pro výrobu těchto vín. V práci najdeme i zmínku o kvasinkách, jejichž vlastnosti mají vliv na výsledné aroma vína. V neposlední řadě v této práci najdeme i metody určování aromatických látek, z nichž nejznámějšími metodami jsou chromatografie spolu s hmotnostní spektrometrií.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.