Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Účinek brusinkového extraktu na vybrané biotransformační enzymy u normálních a obézních myší
Levorová, Lucie ; Skálová, Lenka (vedoucí práce) ; Szotáková, Barbora (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Lucie Levorová Školitel: Prof. RNDr. Lenka Skálová, Ph.D. Název diplomové práce: Účinek brusinkového extraktu na vybrané biotransformační enzymy u normálních a obézních myší. Obezita dosahuje v dnešní populaci téměř pandemických rozměrů. Obezita může ovlivnit či pozměnit aktivitu a expresi řady enzymů včetně enzymů biotransformačních, které metabolizují léčiva a jiná xenobiotika. Cílem diplomové práce bylo porovnání aktivity a exprese vybraných biotransformačních enzymů u normálních a obézních myší a testování vlivu brusinkového extraktu v potravě na aktivitu a expresi vybraných biotransformačních enzymů u experimentálních skupin myší. Ke stanovení aktivit vybraných biotransformačních enzymů byly využity spektrofotometrické metody. Množství příslušných proteinů bylo stanoveno pomocí elektroforézy proteinů na polyakrylamidovém gelu (SDS-PAGE) s následným imunoblotingem a chemiluminiscenční detekcí. Z výsledků vyplývá, že obézní myši mají oproti normálním myším změněnou aktivitu některých biotransformačních enzymů. Brusinkový extrakt s vysokým obsahem anthokyanů měl inhibiční účinek na aktivitu některých biotransformačních enzymů u obézních myší. Účinek anthokyanů na redukci hmotnosti u obézních myší...
Účinek brusinkového extraktu na vybrané biotransformační enzymy u normálních a obézních myší
Levorová, Lucie ; Skálová, Lenka (vedoucí práce) ; Szotáková, Barbora (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Lucie Levorová Školitel: Prof. RNDr. Lenka Skálová, Ph.D. Název diplomové práce: Účinek brusinkového extraktu na vybrané biotransformační enzymy u normálních a obézních myší. Obezita dosahuje v dnešní populaci téměř pandemických rozměrů. Obezita může ovlivnit či pozměnit aktivitu a expresi řady enzymů včetně enzymů biotransformačních, které metabolizují léčiva a jiná xenobiotika. Cílem diplomové práce bylo porovnání aktivity a exprese vybraných biotransformačních enzymů u normálních a obézních myší a testování vlivu brusinkového extraktu v potravě na aktivitu a expresi vybraných biotransformačních enzymů u experimentálních skupin myší. Ke stanovení aktivit vybraných biotransformačních enzymů byly využity spektrofotometrické metody. Množství příslušných proteinů bylo stanoveno pomocí elektroforézy proteinů na polyakrylamidovém gelu (SDS-PAGE) s následným imunoblotingem a chemiluminiscenční detekcí. Z výsledků vyplývá, že obézní myši mají oproti normálním myším změněnou aktivitu některých biotransformačních enzymů. Brusinkový extrakt s vysokým obsahem anthokyanů měl inhibiční účinek na aktivitu některých biotransformačních enzymů u obézních myší. Účinek anthokyanů na redukci hmotnosti u obézních myší...
Účinek brusinkového extraktu na vybrané biotransformační enzymy u normálních a obézních myší
Levorová, Lucie ; Skálová, Lenka (vedoucí práce) ; Szotáková, Barbora (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Lucie Levorová Školitel: Prof. RNDr. Lenka Skálová, Ph.D. Název diplomové práce: Účinek brusinkového extraktu na vybrané biotransformační enzymy u normálních a obézních myší. Obezita dosahuje v dnešní populaci téměř pandemických rozměrů. Obezita může ovlivnit či pozměnit aktivitu a expresi řady enzymů včetně enzymů biotransformačních, které metabolizují léčiva a jiná xenobiotika. Cílem diplomové práce bylo porovnání aktivity a exprese vybraných biotransformačních enzymů u normálních a obézních myší a testování vlivu brusinkového extraktu v potravě na aktivitu a expresi vybraných biotransformačních enzymů u experimentálních skupin myší. Ke stanovení aktivit vybraných biotransformačních enzymů byly využity spektrofotometrické metody. Množství příslušných proteinů bylo stanoveno pomocí elektroforézy proteinů na polyakrylamidovém gelu (SDS-PAGE) s následným imunoblotingem a chemiluminiscenční detekcí. Z výsledků vyplývá, že obézní myši mají oproti normálním myším změněnou aktivitu některých biotransformačních enzymů. Brusinkový extrakt s vysokým obsahem anthokyanů měl inhibiční účinek na aktivitu některých biotransformačních enzymů u obézních myší. Účinek anthokyanů na redukci hmotnosti u obézních myší...
Účinek brusinkového extraktu na vybrané biotransformační enzymy u normálních a obézních myší
Levorová, Lucie ; Skálová, Lenka (vedoucí práce) ; Szotáková, Barbora (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biochemických věd Kandidát: Lucie Levorová Školitel: Prof. RNDr. Lenka Skálová, Ph.D. Název diplomové práce: Účinek brusinkového extraktu na vybrané biotransformační enzymy u normálních a obézních myší. Obezita dosahuje v dnešní populaci téměř pandemických rozměrů. Obezita může ovlivnit či pozměnit aktivitu a expresi řady enzymů včetně enzymů biotransformačních, které metabolizují léčiva a jiná xenobiotika. Cílem diplomové práce bylo porovnání aktivity a exprese vybraných biotransformačních enzymů u normálních a obézních myší a testování vlivu brusinkového extraktu v potravě na aktivitu a expresi vybraných biotransformačních enzymů u experimentálních skupin myší. Ke stanovení aktivit vybraných biotransformačních enzymů byly využity spektrofotometrické metody. Množství příslušných proteinů bylo stanoveno pomocí elektroforézy proteinů na polyakrylamidovém gelu (SDS-PAGE) s následným imunoblotingem a chemiluminiscenční detekcí. Z výsledků vyplývá, že obézní myši mají oproti normálním myším změněnou aktivitu některých biotransformačních enzymů. Brusinkový extrakt s vysokým obsahem anthokyanů měl inhibiční účinek na aktivitu některých biotransformačních enzymů u obézních myší. Účinek anthokyanů na redukci hmotnosti u obézních myší...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.