Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Produktivní obrábění titanových slitin - I.
Lengálová, Barbora ; Sliwková, Petra (oponent) ; Píška, Miroslav (vedoucí práce)
Tato studie je složena z teoretické a praktické části. Teoretická část shrnuje vlastnosti titanu a jeho slitin a uvádí způsoby jeho výroby a oblasti použití. Obsahuje přehled problematiky jednotlivých způsobů obrábění titanových slitin. Jsou zde uvedeny materiály řezných nástrojů vhodných pro obrábění titanových slitin a druhy jejich opotřebení. Praktická část složená ze dvou dílčích experimentů rozebírá problematiku čelního frézování titanových slitin pomocí fréz s kulovým čelem. První experiment je zaměřen na frézování vnitřní kulové plochy pomocí monolitní stopkové frézy s kulovým čelem, následně hodnotí jakost obrobené plochy. Druhá část experimentu je zaměřena na frézování rovinné plochy pomocí monolitní stopkové frézy s kulovým čelem a následný rozbor silového zatížení nástroje při měnícím se průřezu třísky.
Produktivní obrábění titanových slitin - I.
Lengálová, Barbora ; Sliwková, Petra (oponent) ; Píška, Miroslav (vedoucí práce)
Tato studie je složena z teoretické a praktické části. Teoretická část shrnuje vlastnosti titanu a jeho slitin a uvádí způsoby jeho výroby a oblasti použití. Obsahuje přehled problematiky jednotlivých způsobů obrábění titanových slitin. Jsou zde uvedeny materiály řezných nástrojů vhodných pro obrábění titanových slitin a druhy jejich opotřebení. Praktická část složená ze dvou dílčích experimentů rozebírá problematiku čelního frézování titanových slitin pomocí fréz s kulovým čelem. První experiment je zaměřen na frézování vnitřní kulové plochy pomocí monolitní stopkové frézy s kulovým čelem, následně hodnotí jakost obrobené plochy. Druhá část experimentu je zaměřena na frézování rovinné plochy pomocí monolitní stopkové frézy s kulovým čelem a následný rozbor silového zatížení nástroje při měnícím se průřezu třísky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.