Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Monitoring imidazolů v potravinách
Le Qui, Khanh Linh
Bakalářská práce se věnuje tvorbě, výskytu a analýze imidazolů v potravinách. Podstatná část práce je věnována barvivu karamel a v něm obsaženým imidazolům. Strukturovaně popisuje karamel jako používané barvivo včetně procesu karamelizace a dalšího rozdělení těchto barviv do tříd a jejich použití. Přibližuje čtenářům již popsaný vliv těchto látek na lidské zdraví. To, že jsou některé imidazoly karcinogenní je téměř potvrzené. Imidazoly také vznikají i při tepelné úpravě masa v domácnostech, nejedná se tedy pouze o problém průmyslové výroby. Je popsán seznam některých typů potravin, které obsahují imidazoly. Část práce je přímo věnovaná současným metodám analýzy imidazolů.V závěru práce je predikováno, jakým směrem se bude (by se měla) vyvíjet technologie výroby potravin.
Monitoring imidazolů v potravinách
Le Qui, Khanh Linh
Bakalářská práce se věnuje tvorbě, výskytu a analýze imidazolů v potravinách. Podstatná část práce je věnována barvivu karamel a v něm obsaženým imidazolům. Strukturovaně popisuje karamel jako používané barvivo včetně procesu karamelizace a dalšího rozdělení těchto barviv do tříd a jejich použití. Přibližuje čtenářům již popsaný vliv těchto látek na lidské zdraví. To, že jsou některé imidazoly karcinogenní je téměř potvrzené. Imidazoly také vznikají i při tepelné úpravě masa v domácnostech, nejedná se tedy pouze o problém průmyslové výroby. Je popsán seznam některých typů potravin, které obsahují imidazoly. Část práce je přímo věnovaná současným metodám analýzy imidazolů.V závěru práce je predikováno, jakým směrem se bude (by se měla) vyvíjet technologie výroby potravin.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.