Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Autenticita potravin na českém trhu
LÍBALOVÁ, Renata
Diplomová práce seznamuje spotřebitele s českou a evropskou legislativou týkající se kvality a bezpečnosti potravin. Dále jsou podrobně popsány orgány dozoru nad autenticitou potravin působící v České republice či související pojmy jako je kvalita a bezpečnost potravin. Následuje stěžejní část věnována samotné autenticitě potravin, která popisuje problematiku falšování potravin včetně důvodů a způsobů falšování potravin. Praktická část práce obsahuje výsledky kontrol potravin SZPI za rok 2015. Následuje analýza dat na základě internetových stránek Potraviny na pranýři. Další část se týká vyhodnocení dotazníkového šetření, které je zaměřeno na vztah spotřebitele k autenticitě a falšování potravin na českém trhu. Praktickou část uzavírá zhodnocení stanovených hypotéz práce.
Spotřebitelské testy v rámci České republiky
LÍBALOVÁ, Renata
Téma bakalářské práce jsou Spotřebitelské testy v rámci České republiky. V práci je charakterizována veškerá problematika týkající se spotřebitele, včetně českých právních předpisů ochrany spotřebitele, spotřebitelské organizace, spotřebitelská politika ČR a podrobně je popsán také marketingový výzkum. Hlavním cílem bakalářské práce bylo zjištění, v jaké míře znají respondenti spotřebitelské testy a také, jak moc jim důvěřují. Dále také bylo důležité zjistit, jak moc znají a důvěřují konkrétní testovací organizaci a to dTestu. Součástí bakalářské práce je marketingový výzkum, provedený formou dotazníkového šetření, díky němuž byly nalezeny odpovědi na hypotézy práce. Dále navazuje praktická část, která obsahuje vyhodnocení dotazníkového šetření a kde jsou zhodnoceny hypotézy práce. Součástí jsou i návrhy na zlepšení činnosti testovacích organizací. Tyto návrhy se zaměřují především na zviditelnění testovacích organizací a na podporu dobré pověsti u spotřebitelů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.