Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv ročního období a četnosti pastvy na produkci mléka a mléčných výrobků od krav holštýnského skotu ve vybraném podniku
Kulišťáková, Michaela
V této práci byl sledován vliv ročního období a četnosti pastvy na kvalitu mléka a mléčných výrobků holštýnského skotu. Pro získání výsledků byla použita data z kontroly užitkovosti za rok 2015 z farmy Z. P. Z. ve Valašské Bystřici. Dojnice byly rozděleny podle pořadí laktace do tří početně vyrovnaných skupin a to dojnice na 1., 2. a 3. až 6. laktaci. Byly sledovány odchylky v dojivosti v průběhu roku a v závislosti na pastvě. Dále také změna zastoupení dalších mléčných složek, především tuku a bílkovin, jak u jednotlivých skupin, tak celého sledovaného stáda. Z výsledků analýz vyplývá, že nejvyrovnanější dojivosti vykazovaly námi sledované dojnice v zimních měsících. Při příchodu a odchodu z pastvy jsme zaznamenali významné poklesy tuku a nádoje. V průběhu pastvy jsou výsledky značně rozkolísané, nejnižší dojivosti (24,65 kg) a obsahu tuku (3,67 %) bylo zaznamenáno v srpnu, což přisuzujeme vysokým průměrným denním teplotám. U bílkovin byla nejnižší průměrná hodnota celého stáda naměřena v měsíci únoru a srpnu (3,13 % a 3,14 %). Naopak nejvyšších hodnot bylo u nádoje zaznamenáno v měsíci lednu (32,25 kg), u tuku a bílkovin v prosinci (4,47 % a 3,37 %). Vliv ročního období na mléčné výrobky byl posuzován podle poptávky na trhu. Byla zaznamenána vyšší poptávka po sýrech a tvarohu v jarních měsících.
Vliv ročního období a četnosti pastvy na produkci mléka a mléčných výrobků od krav holštýnského skotu ve vybraném podniku
Kulišťáková, Michaela
V této práci byl sledován vliv ročního období a četnosti pastvy na kvalitu mléka a mléčných výrobků holštýnského skotu. Pro získání výsledků byla použita data z kontroly užitkovosti za rok 2015 z farmy Z. P. Z. ve Valašské Bystřici. Dojnice byly rozděleny podle pořadí laktace do tří početně vyrovnaných skupin a to dojnice na 1., 2. a 3. až 6. laktaci. Byly sledovány odchylky v dojivosti v průběhu roku a v závislosti na pastvě. Dále také změna zastoupení dalších mléčných složek, především tuku a bílkovin, jak u jednotlivých skupin, tak celého sledovaného stáda. Z výsledků analýz vyplývá, že nejvyrovnanější dojivosti vykazovaly námi sledované dojnice v zimních měsících. Při příchodu a odchodu z pastvy jsme zaznamenali významné poklesy tuku a nádoje. V průběhu pastvy jsou výsledky značně rozkolísané, nejnižší dojivosti (24,65 kg) a obsahu tuku (3,67 %) bylo zaznamenáno v srpnu, což přisuzujeme vysokým průměrným denním teplotám. U bílkovin byla nejnižší průměrná hodnota celého stáda naměřena v měsíci únoru a srpnu (3,13 % a 3,14 %). Naopak nejvyšších hodnot bylo u nádoje zaznamenáno v měsíci lednu (32,25 kg), u tuku a bílkovin v prosinci (4,47 % a 3,37 %). Vliv ročního období na mléčné výrobky byl posuzován podle poptávky na trhu. Byla zaznamenána vyšší poptávka po sýrech a tvarohu v jarních měsících.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.