Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vyhodnocení opotřebení vyměnitelných břitových destiček při soustružení.
Kružík, Petr ; Humár, Anton (oponent) ; Kalivoda, Milan (vedoucí práce)
Tato práce sleduje vznik opotřebení u vybraných typů vyměnitelných břitových destiček při soustružení tepelně zpracovaného válcového obrobku. Destičky jsou vybrány z oblasti slinutých karbidů a cermetů povlakovaných i nepovlakovaných s ohledem na materiál obrobku. Dále se zabývá možností jejich použití za řezných podmínek z horní části z doporučeného rozmezí hodnot a to především za režimu bez použití procesních kapalin. Pro získání dalších informací jsou podmínky experimentu dále modifikovány. Výsledky jsou dále vyhodnoceny i z hlediska nákladů, tedy komerčních cen destiček pro možné použití při výrobě .
Použití oxidu siřičitého v enologii
Kružík, Petr
Bakalářská práce popisuje charakteristiku oxidu siřičitého, jeho základní vlastnosti ve vztahu k enologii a jeho vliv na organoleptické vlastnosti vín. Součástí práce je popis různých metod aplikace oxidu siřičitého a doporučené dávkování v jednotlivých fázích vinifikace. Část práce se věnuje přímým dopadům působení oxidu siřičitého na lidské zdraví. Předmětem této práce je také zhodnocení současného trendu, který je orientován ke snižování dávek SO2 a možnostem jeho nahrazení. V závěru práce je rovněž zmíněna současná legislativa v rámci evropské unie, podmínky použití oxidu siřičitého a problematika označování oxidu siřičitého jako alergenu.
Vyhodnocení opotřebení vyměnitelných břitových destiček při soustružení.
Kružík, Petr ; Humár, Anton (oponent) ; Kalivoda, Milan (vedoucí práce)
Tato práce sleduje vznik opotřebení u vybraných typů vyměnitelných břitových destiček při soustružení tepelně zpracovaného válcového obrobku. Destičky jsou vybrány z oblasti slinutých karbidů a cermetů povlakovaných i nepovlakovaných s ohledem na materiál obrobku. Dále se zabývá možností jejich použití za řezných podmínek z horní části z doporučeného rozmezí hodnot a to především za režimu bez použití procesních kapalin. Pro získání dalších informací jsou podmínky experimentu dále modifikovány. Výsledky jsou dále vyhodnoceny i z hlediska nákladů, tedy komerčních cen destiček pro možné použití při výrobě .

Viz též: podobná jména autorů
3 Kružík, Pavel
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.