Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Čípky v současné terapii II
Krimová, Barbara ; Musilová, Marie (vedoucí práce) ; Doležal, Pavel (oponent)
Univerzita Karlova v Praze, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra farmaceutické technologie Autor: Barbara Krimová Školitel: RNDr. Marie Musilová, CSc. Název diplomové práce: Čípky v současné terapii II Čípky jsou i v dnešní době stále používanou lékovou formou. U některých léčivých látek dokonce jednou z mála možných aplikací. Je tedy stále nezbytné se zabývat jejich správnou formulací a uchováváním. V této práci jsme se zabývali vlivem teploty skladování čípkového základu na jeho kalorimetrické charakteristiky. Jako základní metoda termické analýzy byla použita diferenční skenovací kalorimetrie. Stanovovali jsme obsah tuhých fází v čípkových základech skladovaných při teplotách 26 řC a 5 řC. Hodnotili jsme změny, ke kterým docházelo v průběhu jednoho roku po přípravě čípků. Ze zjištěných údajů nám vyplývá, že v průběhu skladování dochází v čípkovém základu ke zvýšení podílu tuhých fází a zásadní rozdíly jsou právě v teplotě uchovávání. Považujeme tedy za vhodné stanovit maximální teplotní limity pro skladování čípků.
Čípky v současné terapii II
Krimová, Barbara ; Musilová, Marie (vedoucí práce) ; Doležal, Pavel (oponent)
Univerzita Karlova v Praze, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra farmaceutické technologie Autor: Barbara Krimová Školitel: RNDr. Marie Musilová, CSc. Název diplomové práce: Čípky v současné terapii II Čípky jsou i v dnešní době stále používanou lékovou formou. U některých léčivých látek dokonce jednou z mála možných aplikací. Je tedy stále nezbytné se zabývat jejich správnou formulací a uchováváním. V této práci jsme se zabývali vlivem teploty skladování čípkového základu na jeho kalorimetrické charakteristiky. Jako základní metoda termické analýzy byla použita diferenční skenovací kalorimetrie. Stanovovali jsme obsah tuhých fází v čípkových základech skladovaných při teplotách 26 řC a 5 řC. Hodnotili jsme změny, ke kterým docházelo v průběhu jednoho roku po přípravě čípků. Ze zjištěných údajů nám vyplývá, že v průběhu skladování dochází v čípkovém základu ke zvýšení podílu tuhých fází a zásadní rozdíly jsou právě v teplotě uchovávání. Považujeme tedy za vhodné stanovit maximální teplotní limity pro skladování čípků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.