Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání vybraných jakostních parametrů Debrecínských párků se sníženým obsahem soli
Kozohorská, Klára
Diplomová práce je zaměřena na masné výrobky a obsah soli, v teoretické části jsou nejprve uvedeny definice a rozdělení masných výrobků, na což navazuje obecný popis principů a metod používaných při výrobě masných výrobků, včetně jednotlivých fází jejich výroby a hodnocení kvality. V další části následuje konkrétní charakteristika Debrecínských párků, specifikace týkající se surovin a výrobního procesu. V práci jsou také popsány základní fakta o soli a stále častěji diskutovaná problematika spojená s nadměrnou spotřebou soli, včetně důsledků na zdraví lidí a možnosti jejího snížení. V praktické části práce jsou vyhodnoceny rozdíly jakostních parametrů Debrecínských párků se sníženým obsahem soli v porovnání s normální recepturou pomocí chemické a mikrobiologické analýzy, na což navazuje instrumentální měření barvy a senzorické hodnocení vzorků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.