Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kvalita pekárenských výrobků ze směsí mikromletých obilovin
Kowala, Joanna
Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši k problematice vlivu mikromletých otrub na kvalitu pekárenských výrobků. Práce je zaměřena na anatomickou stavbu a chemické složení pšeničného zrna, hodnocení technologické jakosti pšenice, mlýnský proces a základní suroviny pro výrobu pečiva. Část práce je věnována možnostem mikromletí otrub. Předmětem praktické části bylo provedení pekařského pokusu s použitím 7 variant receptur s rozdílným přídavkem otrub (1-5%). Upečené výrobky byly podrobeny senzorické analýze, byla u nich spektrofotometricky stanovena barva a změřena pevnost pomocí přístroje TIRAtest. U fortifikovaného pečiva byl zaznamenán pokles objemové výtěžnosti a došlo ke zhoršení texturních vlastnosti upečených výrobků, avšak senzoricky byly všechny varianty hodnoceny kladně. Bylo zjištěno, že vliv přídavku mikromletých otrub na kvalitu upečeného pečiva nebyl významný. Obohacení receptur přídavkem otrub v rozsahu 1-5 % je vhodné pro pekárenské použití.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.