Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv změn v pórové struktuře betonu na aktuální trvanlivost ŽB a předpjatých konstrukcí
Kovalčíková, Hana ; Adámek, Jiří (vedoucí práce)
Tato práce se věnuje problematice trvanlivosti betonu, která se v posledních letech staví do popředí zájmu celosvětových vědeckých pracovišť. O odolnosti železobetonové konstrukce rozhoduje povrchová vrstva betonu, skrz kterou pronikají agresivní kapalné a plynné látky z okolního prostředí směrem k výztuži. Na základě schopnosti propouštět degradující látky touto vrstvou lze usoudit trvanlivost betonových konstrukcí. V experimentální části práce je kombinací jednotlivých zkušebních metod zjišťován aktuální stav povrchových vrstev obyčejného a vysokopevnostního betonu. Provedeny jsou zkoušky propustnosti betonu pro vodu a vzduch a zkoušky nasákavosti a sorptivity betonu, které jsou doplňujícími zkouškami propustnosti. V závěru je diskutován vliv různých betonů na trvanlivost železobetonových konstrukcí.
Vliv změn v pórové struktuře betonu na aktuální trvanlivost ŽB a předpjatých konstrukcí
Kovalčíková, Hana ; Adámek, Jiří (vedoucí práce)
Tato práce se věnuje problematice trvanlivosti betonu, která se v posledních letech staví do popředí zájmu celosvětových vědeckých pracovišť. O odolnosti železobetonové konstrukce rozhoduje povrchová vrstva betonu, skrz kterou pronikají agresivní kapalné a plynné látky z okolního prostředí směrem k výztuži. Na základě schopnosti propouštět degradující látky touto vrstvou lze usoudit trvanlivost betonových konstrukcí. V experimentální části práce je kombinací jednotlivých zkušebních metod zjišťován aktuální stav povrchových vrstev obyčejného a vysokopevnostního betonu. Provedeny jsou zkoušky propustnosti betonu pro vodu a vzduch a zkoušky nasákavosti a sorptivity betonu, které jsou doplňujícími zkouškami propustnosti. V závěru je diskutován vliv různých betonů na trvanlivost železobetonových konstrukcí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.