Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mikrobiologická kvalita masných výrobků
Koutníčková, Lucie
Diplomová práce se zabývá mikroorganismy v masných výrobcích. Definuje mikro-organismy způsobující kažení potravin a mikroorganismy způsobující alimentární onemocnění. Popisuje jednotlivé druhy masných výrobků, jejich mikroflóru a částečně i výrobu. Navrhuje preventivní opatření proti nežádoucím mikroorganismům a to ve formě správné hygienické praxe a zavedení systému HACCP. Součástí této práce je i experimentální stanovení významných skupin mikroorganismů v tepelně opracovaných masných výrobcích. V první části byla srovnána mikrobiální kontaminace masných výrobků od tří různých výrobců a v druhé části porovnání mikrobiální kontaminace výrobků na začátku výroby a po skončené doby minimální trvanlivosti. Z výsledků vyplývá, že mikrobiologická kontaminace masných výrobků nepřekročila limity dané vyhláškou nebo ČSN 56 9609, a to ani po skončení doby údržnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.