Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv účinných látek z rostlin na bakterie mléčného kysání
Kousalová, Jitka
Diplomová práce se zabývá vlivem účinných látek z rostlin na bakterie mléčného kysání. Popisuje mléko z hlediska výživy, zakysané mléčné výrobky, které se pomocí bakterií mléčného kysaní dají vyrobit, dělení a přehled bakterií mléčného kysání, obsahové látky v rostlinách a účinky 4 vybraných rostlin. Cílem experimentálního stanovení bylo zjistit možnost antimikrobiálních účinků kmínu, skořice, šalvěje a tymiánu na bakterie. Účinnost byla prováděna na rodu Lactobacillus. Stanovení změny míry inhibice bylo provedeno diskovou difúzní metodou a stanovením zákalu.

Viz též: podobná jména autorů
1 Kousalová, Jana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.