Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnanie prípravkov k číreniu bielych vín
Korbaš, Jaroslav
Diplomová práce na tému porovnání přípravkú k čiření bílých vín se zaměřením na bílkovinovou stabilitu se teoretické části zaobíra koloidma ve víne a rozdělením dispezních soustav. Dále byli popsané nejčastěji se vyskytujíci zákaly ve víně, a způsoby prevence vůči nim s použitím různych přípravků. V praktické části byli komerčně dostupné přípravky jako bentonit, kombinace vyziny a křemičitého solu a taninu se želatinou použity v různych dávkach do nečiřeneho vína a byla sledovaná jejich účinnost. Tohle víno bylo následně lahvované a uloženo na dobu čtyř měsíců. Testované vzorky byli uloženy při různych teplotách skladování a to 11°C a 21°C. Všechny varianty byli následně senzoricky zhodnoceny a přešli laboratorním rozborem. Výsledky byli statisticky zpracovány a vyhodnoceny s doporučením pro praxi.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.